fizyka.pisz.pl forum zadankowe matematyka w fizyce kinematyka dynamika ruch obrotowy pole grawitacyjne teoria względności siły sprężystości i drgania mechaniczne fale mechaniczne akustyka elektrostatyka prąd elektryczny magnetyzm indukcja i fale elektromagnetyczne optyka światło i atom termodynamika hydrostatyka ciało stałe przemiany jądrowe gra w kropki
Tynki gipsowe samodzielnie czy przez firmę? topor: Myślę nad wykończeniem ścian w domu i zastanawiam się, czy lepiej iść w tradycyjne tynki gipsowe robione przez firmę, czy może samemu zrobić coś z płytami g−k. Ściany są w miarę proste, więc może da się to ogarnąć samodzielnie. Ktoś z Was robił tak u siebie? Jak to wychodzi cenowo i czy faktycznie warto się w to bawić?
29 maj 15:09
nitto: Nie same płyty g−k ale dają siatkę a na to szpachle gipsową czy tynk ale tylko na ściany z gazobetonu, domyślam się o co chodzi, mojej żony kuzyn zrobił cały dom tym, nam jeszcze daleko aby myśleć o tym ale zastanawiałem się czy to nie będzie tańsza metoda od tradycyjnych tynków gipsowych−firma, a tamto zrobię sam, jak i ocieplenie tyle że ściany muszą być w miarę proste emotka Zerknij sobie najlepiej na stronę: https://www.siniat.pl/pl-pl/centrum-wiedzy/instrukcje-montazu/88942/remont-mieszkania-z-plytami-gipsowo-kartonowymi/ Jeset tutaj kilka porad w zakresie tego które płyty się sprawdzą.
30 maj 08:40
ss: Weź niepierdol najlepiej doodbytniczo
30 maj 11:22